Woede en diep verdriet bij 13-jarige…Hij heeft u nodig!

Geheel tegen mijn principe kruip ik op zatermiddag achter mijn laptop. Reden daarvoor is een jongen van 13 jaar. Hij woont in ons Kinderhuis Goeie Hoop en probeerde vanochtend zijn vader, die op bezoek kwam, met een hockeystick te ‘vermoorden’. Het liep gelukkig goed af! Maar hij is behoorlijk overstuur…of ik wil komen. Ik ken de littekens op zijn lijf. Toegebracht door zijn ouders. Messteken… Terwijl ik de ruimte, waarin hij op mij wacht, binnenstap zie ik hoe de spieren van zijn lijf gespannen staan. Geen emotie op zijn gezicht. Ik reflecteer en probeer…er komen tranen…ik reflecteer en volg met mijn vinger zijn tranen vanaf zijn oog naar zijn hart….mijn vinger blijft daar hangen…hij is slim en begrijpt wat ik bedoel. Het verhaal komt eruit. Zijn verslaafde ouders hebben hun frustratie op hem uitgeleefd. Mishandeld….messteken, zijn knie kapotgeslagen met een steen terwijl hij sliep, bont en blauw geslagen…zijn liefste bezit, een gevonden telefoon (‘Nokia met dekstel’) door zijn ouders afgepakt en verkocht om wijn te kunnen kopen… Een telefoon waarop hij spelletjes deed, ‘om myself uit die moeilykheid te hou’, zoals hijzelf zei. Het zit hem dwars….hoe onrechtvaardig. Hoe moeilijk om zijn ouders te vergeven. Het zit hem dwars dat hij geen 1 sponsor heeft en de meeste andere kinderen bij Goeie Hoop wel. Hij krijgt nooit kadootjes over de post… Het gemis van die telefoon met spelletjes zit hem vreselijk hoog. Ik wijs met mijn vingers een lengte van 10cm aan en vertel dat hij die telefoon misschien wel zo belangrijk kan vinden maar dat dat in Gods ogen maar 1mm belangrijk is. Maar…ik leg hem ook uit dat we God specifiek om iets mogen vragen. We ontvangen niet omdat we niet vragen, staat er in de Bijbel. Ik geloof dat God mensen kan gebruiken om hem weer aan een soortgelijk computerspel te helpen. Ik vraag of hij om vergeving wil bidden, om sponsors en om een plan voor zijn toekomst…Hij stemt in….na het Amen begint hij weer over die telefoon….het zit hem zooooo dwars! Ik zeg dat hij van een oude, wijse vrouw van 44 jaar moet aannemen dat het zo niet werkt. Dat dingen enkel werken als ‘ons dit in God sy hande los’… Zo werkt het, 100% zeker, ‘high 5′ met en voor een jongen van 13 jaar! Geeft u hem ook een ‘high 5′ door sponsor te worden en hem te laten voelen dat hij er niet alleen voor staat! Hij heeft u nodig! Hij rekent op u… Kijk voor info op deze website bij sponsor een kind of mail naar famborn@goeiehoop.nl