‘Alles sal reg kom’

Bijna 16 jaar is ze. Binnenkort verlaat ze het Goeie Hoop huis. Ze heeft er jaren gewoond. Alhoewel ze in pleegzorg wordt genomen door bekenden van haar moeder, ziet ze er tegenop. Ze is stil. We bidden voor haar tijdens onze vergadering en wanneer ik daarna naar het kantoor loop staat ze tegen de voordeur geleund. Ze kijkt aandachtig naar iets wat op het raam zit. Ze roept me en vraagt wat voor insect het is. Ik zie een prachtige bidsprinkhaan. Ik heb nog nooit zo’n mooi exemplaar gezien. Het ontroerd mij want ik ken het Afrikaanse verhaal achter de Bidprinkhaan; De bidsprinkhaan wordt in de wereld van de Khoikhoi gezien als de ‘heraut van voorspoed’. Als in Afrika een Bidsprinkhaan op je gaat zitten, geloven ze dat God daarmee wil zeggen; ‘alles sal reg kom!’. Ik vertel haar het verhaal en zeg; ‘op dit moment geeft God jou een klopje op je schouder en zegt; ‘alles sal reg kom’. Ze begint te stralen. Even later zie ik haar met een potje in de weer. Ze heeft het beestje gevangen, laat het aan iedereen zien, geeft een klopje op ieders schouder en zegt; ‘alles sal regkom!’.