Grote gevolgen op die ene vraag; ‘Ken je Jezus?’

Medewerker Stefan van den Berg: Vanmiddag stond er ineens een man bij de gate. Ik loop naar de gate en vraag hem of hij iemand zoekt. Hij vraagt naar 2 blonde vrijwilligers. Hij verteld dat hij 3,5 jr geleden ook bij GH was en dat er toen 2 Nederlandse vrijwilligers waren die aan hem gevraagd hadden of hij Jezus kende? Hij was toen nog moslim. De vrijwilligers van Goeie Hoop hadden met hem gebeden of hij Jezus mocht leren kennen. Na die tijd is er iets bijzonders gebeurd. Jezus heeft tot hem gesproken en verteld dat hij de Bijbelschool moest gaan doen. Maar de Bijbelschool kostte 25.000 Rand en hier had hij helemaal geen geld voor. Hij besloot langs de Bijbelschool in Bloemfontein te gaan en daar gaf iemand hem een papaier. Hij las dat hij de Bijbelschool gratis mocht volgen.  Dit was het eerste wonder wat hij meemaakte. Hij heeft inmiddels de Bijbelschool afgerond en is nu terug in de West  Kaap om het Evangelie te verkondigen onder de Moslims. Afgelopen zondag is hij na lange tijd bij zijn familie langsgegaan maar die deden de deur voor hem dicht. Ik vraag hem; ‘hoe ga je nu verder?’  Hij vertelt een verhaal over 2 boeren. De ene boer maakt zijn akker klaar en God gaf regen. De andere boer deed niks en er kwam geen regen. We hebben samen gebeden of God zijn weg verder wil leiden en ik kreeg het op me hart om deze man verder op weg te helpen. Dank u Heer, U genade is groot!