zijn zoals een kind…

Vorige week kregen we visite vanuit de kerk. Het begon met een praatje naar aanleiding van het enthousiaste gezang van de kinderen. De gitarist (Mark) gaf aan een keer langs te willen komen met zijn gitaar. Ook wilde hij een lijstje met favoriete nummers van de kinderen. Na wat mailcontact werd er een datum gepland.

Op een maandagavond was het dan zover. De kinderen kwamen allemaal naar de schuur en zaten er helemaal klaar voor. Mark had zich goed verdiept in de opgegeven liederen. De kinderen waren erg enthousiast. Ze lieten horen dat ze heel mooi en hard kunnen zingen. De tijd vloog voorbij. We hadden niet door dat er al een uur om was. Dat betekende dat het bijna bedtijd was. Ik gaf aan dat we nog drie liedjes konden zingen. Daar deed Mark nog een toegift bovenop. En daar gingen we dan: Our God is greater, our God is stronger, God You are higher than any other… De kinderen zongen vol overgave, uit volle borst. Wauw! Genieten!

Voordat de kinderen naar bed gingen, wilde M. (meisje, 9 jaar) met ons bidden. Ontroerend als je hoort dat ze dankt voor de fijne avond en onder andere bidt voor een veilig thuis voor haarzelf en de andere kinderen.

Wij liepen al zingend naar boven, met een lach op ons gezicht. Even later krijg ik een mailtje van Mark dat hij het graag nog eens komt doen. Nou, heel graag!

De zondag erna mochten de kinderen voorin de kerk gaan staan en hun lievelingsliedje laten horen.
Toen ze weer zaten, zei Mark hoe hij had genoten en vertelde hij: “Hoe mooi is het om deze kinderen te zien zingen, vol overgave. En ook wij moeten zijn zoals een kind.”

door Janine Stam (vrijwilliger ‘Goeie Hoop’)