Vrijwilligers

GOEIE HOOP ZOEKT  VRIJWILLIGERS

Kind- en Jeugdzorgcentrum ‘Goeie Hoop’ werkt al meer dan 10 jaar met short-en long term vrijwilligers uit Nederland.

Voorwaarden short-term vrijwilligers:
21-30 jaar
MBO of HBO opleiding (sociale pedagogie, maatschappelijk werk, PABO, creatieve therapie, orthopedagogie, psychologie, grafisch ontwerp, medisch en aanverwante opleidingen)
goede (psychische) gezondheid
positief ingesteld
teamworker
zelfstandig
flexibel
overtuigd Christen
rijbewijs (B)
beschikbaar van minimaal 3 maanden en maximaal 12 maanden,

homeschooling#huiswerkbegeleiding#sport#spel#knutselen#zagen#
timmeren#zwemles#bergklimmen#muziek#drama#bakken#bijbelclub#
groentetuin#medische verzorging.

Voor long term vrijwilligers geldt een hogere leeftijdsgrens en een minimale periode van 3 jaar. Mail voor meer informatie naar famborn@goeiehoop.nl

Goeie Hoop biedt beperkt stages aan.

Er zijn plaatsen vrij voor vrijwilligers met pedagogische, medische of creatieve achtergrond.

Vrijwilliger zijn bij Goeie Hoop is een fantastische ervaring die je voor een lange tijd bij zal blijven.  De persoonlijke ervaring die vrijwilligers hier opdoen is uniek en ook intens. Vrijwilligers maken nieuwe vrienden. Ze krijgen een band met het Project en ze genieten van de cultuur en van het mooie land. Door hier als vrijwilliger te werken ga je Zuid Afrika, de mensen en de cultuur op een betekenisvolle manier leren kennen. De omstandigheden van de kinderen en het land leert vrijwilligers om zichzelf een spiegel voor te houden.

Veel vrijwilligers hebben aan het eind van hun periode bij Goeie Hoop een nieuwe kijk op het leven gekregen.

 

Wat zijn de werkzaamheden van een vrijwilliger bij Goeie Hoop?

Een vrijwilliger wordt ingezet het gebied van zijn of haar vakkennis. Denk aan medisch, schoolzaken (homeschooling, huiswerk, creche), drama, creatief bezig zijn, muziek, sport en spel, Bijbelclub/Bijbelstudie of klussen in en rond het huis.

‘Hope Kids’ BijbelClubs in Townships

Vrijwel alle vrijwilligers houden ervan om mee te helpen op de ‘Hope Kids’ Bijbelclubs in de Townships. Op dit moment hebben we 4 Bijbelclubs die trouw en druk bezocht worden. Vrijwilligers ervaren dit werk als zeer bijzonder.  De Bijbelclubs brengen Hoop in het moeilijke bestaan van kinderen en het is ontroerend hoe de kinderen iedere week uitkijken naar de Goeie Hoop auto en de vrijwilligers!

    

Ben je geinteresseerd? Stuur vrijblijvend je CV en motivatiebrief naar Projectleiders Erwin en Ida born via famborn@goeiehoop.nl. Of stuur een mail voor meer informatie.