Call us: 0027 (0)21-8564213

 • Gehandicapten dagcentrum

  Bouw Day Care Centre Gehandicapten

  Met de dagelijkse hulp van Child and Youth Care Workers, maatschappelijk werkers, een chauffeur en een team van short en longterm vrijwilligers is Goeie Hoop uitgegroeid tot een gezond functionerende Crisisopvang waarin professionele zorg in een liefdevolle omgeving hoog in het vaandel staan.

  Onze strategie is om verder door te groeien en de ‘formule’ te multiplyen.

  Na het bezoeken van andere projecten, gesprekken met de lokale overheid en onderzoek hebben we besloten ons in te gaan zetten voor de opzet van een nieuw Day Care Centre voor gehandicapten (CCDC). Op dit moment is de beschikbare capaciteit voor opvang van gehandicapten in de wijde regio minimaal. Er zijn 2 vergelijkbare projecten die allebei vol zitten, waarvan 1 project voor volwassen gehandicapten. Veel kinderen zijn daardoor noodgedwongen thuis.

  Naast het huidige project is een bouwkavel geschonken waar we het project hopen te gaan realiseren.

  Gehandicapten zijn in te delen in 2 groepen; ernstig (severe) en licht (mild) gehandicapten. Voor beide groepen is volgens het Department of Social Department (DSD) evenveel behoefte aan opvang in de regio. Om een keuze te maken uit deze 2 groepen kunnen afwegingen gemaakt op basis van ‘voordelen’ en ‘nadelen’.

  We streven ernaar om van beide groepen kinderen zorg te geven.

  Omschrijving van het te realiseren gebouw:

  Het gebouw bestaat uit 6 grote lokalen met elk een eigen toilet en wasmogelijkheid.

  Kavel

  Helpt u mee?