Call us: 0027 (0)21-8564213

  • Hope Kids

    Onze eerste tienerclub is een feit! En daar zijn we natuurlijk best een beetje trots op. We zijn enorm dankbaar dat we op deze manier iets kunnen organiseren voor de tieners in de townships. Op allerlei manieren komen er bij hen verleidingen om de hoek kijken; drugs, geweld maar ook gangsterbendes.

    Op een bepaald moment zijn de kinderen te oud om nog naar de Kinderclub te gaan en is het gevaar groot om ze uit het oog te verliezen. Voor deze jongeren is er echt helemaal niets te doen in de townships en daardoor gaan ze zich vervelen, waardoor de verleiding om foute keuzes te maken groot is.

    Er gaat enorm veel om in tieners. Daarom hebben we ze zelf de onderwerpen laten kiezen voor de komende tijd. Onderwerpen zoals bang zijn, helden uit de Bijbel, wie is God en naar de kerk gaan. Ook mogen ze zelf de (sportieve) activiteit kiezen. Op deze manier is iedereen betrokken bij de club. Het is natuurlijk heel gaaf om met de jongeren mooie en leuke dingen te doen, maar ons doel is dat ze sterker in hun schoenen komen te staan en dat ze meer en meer geworteld raken in Christus en groeien in hun geloof. Door te bidden, Bijbel te lezen, elke dag hun zonden te belijden, te getuigen van hun geloof en door naar de kerk te gaan. Deze punten staan dan ook centraal. Tieners willen ergens bij horen. Wat is er dan mooier dat jongeren deel willen uitmaken van een Goeie Hoop Club? Wat is het bijzonder dat deze jongeren met hun vragen op de proppen komen, om vervolgens met elkaar te zoeken naar antwoorden.